αναβυσσος 05/06/2008

Νοτιάδες σήμερα και με τον Γιώργο και τον Δημήτρη κανονίζουμε να πάμε για δυναμικό στην Αγία Μαρίνα, στην Αλθέα. Φτάνοντας όμως εκεί στις 17:30, διαπιστώνουμε ότι ο αέρας φτάνει μόνο για τσουλήθρα... Πολύ παράξενο, αφού στο αεροδρόμιο Σπάτων ξέρουμε ότι έχει νοτιά πάνω από 25 km/h.

Έτσι αποφασίζουμε να πάμε μέχρι την Ανάβυσσο. Το αυτοκίνητο του Δημήτρη, ταλαιπωρείται κάπως στην ανηφόρα για την κορυφή και τον χωματόδρομο.

Στην απογείωση 18:10, έχει νοτιά 28 km/h με ριπές στα 35 km/h. Περιμένουμε αρκετή ώρα να "κόψει" και οι απογειώσεις ξεκινάνε στις 19:00 + με πρώτο τον Γιώργο. Ακολουθεί ο Δημήτρης και τελευταίος εγώ.

Πολύ κόντρα στον αέρα και λίγο ύψος πάνω από την απογείωση (50-60 μέτρα). Η πλαγιά έχει τρία μεγάλα λούκια και η απογείωση είναι στο μεσαίο. Κάνουμε δυναμικό με μετεωρολογικό που ανεβαίνει φάτσα στην πλαγιά και με κάποια κλίση από αριστερά. Αλλά κοντά στις προεξοχές από τα λούκια, ο αέρας έχει ανώμαλη ροή και με αγχώνει λίγο καθώς είμαστε κοντά στο έδαφος και η πλαγιά δεν είναι "ντυμένη" με βλάστηση.

Έτσι μετά από 2-3 περάσματα κοντά στην κορυφή, χαμήλωσα μέσα στο μεσαίο λούκι και οι (αγχωμένες?) προσπάθειές μου να ξανανέβω επάνω-που η ροή ήταν πιο στρωτή-απέβησαν άκαρπες. Έτσι πήρα την άγουσα για την προσγείωση, θεωρώντας ότι δεν έπρεπε να πιέσω άλλο την τύχη μου.

Στους πρόποδες της πλαγιάς βρήκα πολύ κόντρα και πατώντας 1/2 επιτάχυνση τρύπαγα με 15-17 km/h. Αυτό βελτιώθηκε φτάνοντας στο τελικό 1/3 της απόστασης από την προσγείωση που είναι τεράστια...

Προσγειώθηκα μετά από 20 λεπτά πτήσης, χαζεύοντας τους άλλους 2 να πετάνε για καμμιά ώρα ακόμη και αναρωτιόμουν τι δεν έκανα καλά...

Ο Γιώργος προσγειώθηκε τελευταίος ενώ σουρούπωνε...

Το οπτικό υλικό της πτήσης, είναι από τον Γιώργο. Διαπιστώνω ότι η βιντεοκάμερα δεν είναι τόσο πρακτική στον αέρα όσο η φωτογραφική μηχανή που είναι μικρότερη και "κάθεται" στην μπανάνα μου...

 

σημειΩΣΕΙΣ

Αν έχετε το Google Earth στον υπολογιστή σας, http://earth.google.com/ μπορείτε να δείτε την απεικόνιση της πτήσης, εδώ

 

Στατιστική ανάλυση και απεικόνιση της πτήσης στο SKY.gr

Pictures