Παλαιοκαρυα

Με θέα τη λίμνη Τριχωνίδα, πετάμε στο δυναμικό αυτής της πλαγιάς όταν ο άνεμος είναι νότιος ή νοτιοδυτικός. Ο προσανατολισμός της είναι Ν-ΝΔ και η τοπική αύρα της λίμνης σε συνδυασμό με τους ανωτέρω ανέμους εξασφαλίζουν δυναμικό με άνετο κράτημα ενώ και η δυνατότητα ανεύρεσης θερμικών δεν αποκλείεται. Ακόμα και με ασθενή ΒΔ πετάει αφού τον μπλοκάρουν οι βοριότερες ψηλότερες πλαγιές και επικρατεί η αύρα. Αν μπει ανατολικός, ή ο άνεμος είναι νοτιοανατολικός, θέλει πολύ προσοχή. Ειδικά με ανατολικό, οι αναταράξεις είναι πολλές χαμηλώνοντας για προσγείωση, ενώ και η ένταση αυτού του ανέμου αρκετές φορές προκάλεσε
"παρκάρισμα".

Η υψομετρική της διαφορά είναι --- μέτρα, ενώ το απόλυτο υψόμετρό της --- μέτρα. Το μήκος της δεν είναι πολύ μεγάλο, όμως αρκετό για να αποφεύγονται "σφιχταγκαλιάσματα" στον αέρα. Στο δυτικό άκρο της υπάρχει και ένα όμορφο 'ξωκκλήσι μέσα στα δέντρα με καταπράσινο χορτάρι, ιδανικό για πικ-νικ ή και κατασκήνωση.

Η προσγείωση προσεγγίζεται στο 20λεπτο από το Αγρίνιο και άλλα 10 λεπτά χρειάζονται για την απογείωση. Η θέα όπως αναφέρθηκε είναι πολύ όμορφη, όλες τις εποχές του χρόνου, με τη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, την Τριχωνίδα, να δεσπόζει στο τοπίο. Μετά το μάζεμα στην προσγείωση μπορείς να απολαύσεις το καφεδάκι σου ή και φαγητό σε κάποιο από τα παραλίμνια καφέ κάτω από τα πλατάνια.

Σίγουρα μια πτήση με πολύ ωραία θέα σε απόσταση αναπνοής από το Αγρίνιο!

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το αποκλειόμενο/ενεργό περιεχόμενο, αφορά λει- τουργίες απεικόνισης με javasript. Μπορείτε να το εμπιστευτείται.

»Date –»2008

Αν έχετε το Google Earth στον υπολογιστή σας, http://earth.google.com/ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, εδώ.

Pictures