ΠΑΡΑΒΟΛΑ

Η πλαγιά στην Παραβόλα έχει αντίστοιχο προσανατολισμό με την Βλαχέρνα. Δυτικό μέτωπο και πετάει με αντίστοιχους ανέμους. Μόνο που η απογείωσή της βρίσκεται σε υψόμετρο 560 μέτρα και η κορυφογραμμή της βρίσκεται αρκετά ψηλότερα, συνεχόμενη δε προς τα βόρια με κορυφογραμμές ακόμη πιο ψηλών πλαγιών προς το καταφύγιο του Παναιτωλικού. Γι'αυτό εδώ αναμένεις περισσότερα απ'όσα στη Βλαχέρνα με την οποία πετάει την ίδια χρονική στιγμή.

Μολονότι πετάω 4 χρόνια τώρα και η απογείωση της Παραβόλας προσεγγίζεται στα 40 λεπτά από το Αγρίνιο, έχω πετάξει μόνο μια φορά (τσουλήθρα αφού η μέρα δεν κράταγε). Έτσι οι πληροφορίες είναι από δεύτερο χέρι, αλλά έγκυρες.

Η πλαγιά έχει ένα σχετικό δυναμικό, αλλά τα θερμικά είναι εδώ το ζητούμενο. Και εδώ ισχύει γενικά το : "πάνω από ένα ορισμένο ύψος, κρατιέμαι άνετα". Κυκλώνοντας θερμικά, που μπορεί να είναι πολύ δυνατά, παίρνεις πολύ ύψος για να φτάσεις πιο συχνά στο καταφύγιο. Αλλά αναλόγως των δυνατοτήτων της ημέρας, διάφορες διαδρομές είναι ανοιχτές. Με βοριοδυτικό άνεμο και εδώ η πτήση είναι αναταράξιμη.Γενικά οι δυνατότητες της ράμπας για πολύ καλή πτήση και τοπικά xc είναι μεγάλες.

Η θέα είναι εξαιρετική. Προς τα νότια βλέπεις τη λίμνη Τριχωνίδα, προς τα δυτικά τον κάμπο του Αγρινίου και χαμηλότερες πλαγιές ως την Βλαχέρνα, προς τα βοριοδυτικά τον ξεκομμένο βράχο με το μοναστήρι του Βλοχού. Η απογείωση έχει μεγάλη κλίση, αλλά είναι απροβλημάτιστη με λίγο αεράκι και κοσμείται με γρασίδι και δέντρα βελανιδιάς.

Δείτε την περιοχή στο PARAGLIDING EARTH (information about this site in english)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ PARAPENTE 2010

BEST VIDEOS

SIGN THE GUESTBOOK

Pictures