ΠΕΤΡΟΧΩΡΙ 18/04/09

Μεγάλο Σάββατο και πίνουμε καφέ στη λίμνη κατά τις 12:00. Άπνοια μέχρι τις 14:00 που πέρνουμε το δρόμο της επιστροφής για Αγρίνιο και η ιδέα της Παλιοκαρυάς για πτήση με βάση τους ΝΔ ανέμους της καιρικής πρόβλεψης, απομακρύνεται στο μυαλό μου. Τα νέα από την προσγείωση της Βλαχέρνας, προχωρημένες 15:00, είναι ότι έχει πολύ αέρα και θα πάμε Παλιοκαρυά!
Πίσω στη λίμνη λοιπόν και στα παραλίμνια καφέ έχει πλέον δυτικό αέρα με ένταση αρκετή που καθιστά την Παλιοακαρυά "άχρηστη" πτητικά λόγω πλάγιας κατεύθυνσης (η απογείωση "βλέπει" νότια).

"Το Πετροχώρι να πετάει..?" Αφού αμφιταλαντευτήκαμε για λίγα λεπτά μεταξύ των επιλογών για μπύρες επί τόπου ή μετάβασης στο Πετροχώρι, σχεδόν οι ίδιοι της χθεσινής παρέας και πτήσης στη Βλαχέρνα, αποφασίζουμε να πάμε Πετροχώρι και στην τελική πίνουμε τις μπύρες εκεί...
Στην εκεί απογείωση, κάτω από τον ξενώνα "ΑΛΘΕΑ", περίπου 17:00 έχει καμμιά 15αριά χιλιόμετρα αέρα Δ-ΝΔ. Η ρυτίδωση της λίμνης δείχνει πως έρχεται αέρας από δυτικά, ενώ και το μικρό κομμάτι της λίμνης που απομένει στα νότια της απογείωσης, έχει δυνατό ΝΔ αέρα όπως δείχνει ο κυματισμός της λίμνης.

Πρώτος απογειώνεται ο Ιωακείμ με το γρήγορο magus και με πολύ κόντρα "φεύγει" προς τα δυτικά, ανεβαίνοντας αργά και σταθερά. Κατόπιν στρέφει ΝΔ συνέχεια ανεβαίνοντας μέχρι τη μέση περίπου της λίμνης στα αριστερά της απογείωσης. Επικοινωνία στον ασύρματο και ετοιμάζομαι για απογείωση. Τράβηγμα στο πανί που ανεβαίνει στρίβοντας και κεντράροντας νοτιοδυτικά αφού ο άνεμος έχει πλαγιάσει τώρα.
Απογειώνομαι με προσθιοπλάγιο βηματισμό και τρώω όλη την κόντρα του ανέμου (πλαγιο-υπήνεμα), με μικρό λόγο κατολίσθησης και πηγαίνω πατώνοντας προς την προσήνεμη πλαγιά στα αριστερά. Ευτυχώς στα μέσα της διαδρομής και αφού συνέχει έχανα ύψος, το βάριο άρχισε να χτυπάει.
Βγαίνω μπροστά στην προσήνεμη ΝΔ πλαγιά με ταχύτητα 7 χιλιόμετρα στο gps, αλλά το βάριο πλέον σταθεροποιείται σε ανοδικό τιτίβισμα.
Είναι η 2η ή 3η φορά που πετάω στο Πετροχώρι, όμως σήμερα θα ανεμοπορήσω...
Καθώς ο άνεμος είναι σταθερά από ΝΔ, το οφέλειμο ανεμοπορικά κομμάτι της πλαγιάς περιορίζεται σε σχέση με τον δυτικό άνεμο, χωρίς να είναι
μικρό... Οι δύο Γιωργάδες απογειώνονται μετά από λίγο και 4 αλεξίπτωτα στον αέρα θα πετάξουμε στο δυναμικό κανά 20άλεπτο.

Η πτήση στο Πετροχώρι προσφέρει εξαιρετικό θέαμα με τη λίμνη Τριχωνίδα να δεσπόζει στο τοπίο και τις πράσινες πουρναρόφυτες πλαγιές να κατεβαίνουν στις όχθες της... Την πτητική εμπειρία συμπληρώνουν ιδανικά μπύρες στον εξώστη του "ΑΛΘΕΑ", που σήμερα εκτάκτως δεν θα τιμήσουμε...
Είναι ώρα για προσγείωση καθώς ο αέρα έχει πλαγιάσει κι'άλλο, ερχόμενος από νότο και καθιστώντας το κράτημα όλο και πιο δύσκολο. Top landing ή τώρα ή προσγείωση στην παραλία της λίμνης αν περιμένεις κι'άλλο. Δεν το διακινδυνεύω και πρέπει να προσγειωθώ ούτως ή άλλως.
Η πτητική ημέρα ωστόσο έκλεισε με μπύρες στο Αγρίνιο, μετά από καλά νέα...

 

FLIGHT TRACK

Απεικόνιση της διαδρομής της πτήσης με gps πάνω σε χάρτη της Google, με τις φωτογραφίες και βίντεο στα σημεία που ελήφθησαν :

Η απεικόνιση του gps track της πτήσης σε Google maps, είναι εφικτή μέσω του site : track-n-share.com

Pictures