ΒΛΑΧΕΡΝΑ 07/04/2008

¶νοιξη σου λέει και ο καιρός δεν αποφασίζει να στρώσει. Έχω να πετάξω πάνω από 2 μήνες και σήμερα μολονότι έχει ΝΔ και με ένταση τουλάχιστον είναι καλή μέρα.

Στην ουρά της διέλευσης του χθεσινού μετώπου, αποφασίζω να ανέβω στην πλαγιά, έστω και μόνος μου να δω επί τόπου τις συνθήκες και που ξέρεις...

Στην απογείωση έχει ένταση, ΝΔ με κλίση περίπου 60 μοίρες από αριστερά. Shit! Βγάζω το ανεμομετράκι μου μετά από 1 ώρα επίμονου parawaiting : 18 έως 25 με μέγιστη ριπή 31 km/h. Το ξέρω πως θα είναι δυνατά και "άτσαλα". Είμαι μόνος μου, έχω καιρό να πετάξω και το διπλοσκέφτομαι και η ώρα είναι γύρω στις 17:00. Τουλάχιστον για πρώτη φορά βλέπω γεράκια και έχει μειωθεί κάπως η ένταση από την ώρα που ήρθα. "Αν δεν μπορέσω για top landing και οι αναταράξεις είναι υπερβολικές για οροπέδιο, με περιμένει πολύ περπάτημα για να πάρω το αυτοκίνητο. ΟΚ."

Απογειώνομαι - 4η πτήση με το καινούριο μου κόκκινο 2άρι. Πάω να δώσω τη μάχη και μάχη ήταν... Το πρώτο 10λεπτο με "ψάρωσε". Ανέβα-κατέβα, κόντρα-ταχύτητα, πίεση-απώλεια πίεσης, αριστερό 20%. Μια μέρα που δεν θα έπρεπε να είμαι στον αέρα...ήμουνα. Οι πρώτες μου σκέψεις ήταν "βούρ για προσγείωση" αλλά γρήγορα αναθεώρησα από την κόντρα και την "ατσαλιά" του αέρα. "Κάτσε εδώ και ανοιχτά...που θα πάει, θα κόψει...". Μετά από μία ώρα εξάσκησης στο active flying (γύρω στις 18:00), οι αναταράξεις μειώθηκαν αρκετά και η ψυχολογία μου αναπτερώθηκε από την εμφάνιση στο δρόμο για την απογείωση του πράσινου FIAT του κυρ.Κώστα.

Πετάξαμε παρέα για περίπου μισή ώρα, οπότε προσγειώθηκα με top landing (το 2ο της ημέρας, αφού στο 1ο, γύρισα να κάνω control στο πανί και με ξαναπογείωσε) όσο ακόμα κρατούσε για να πάρω το αυτοκίνητο. "κυρ. Κώστα, πέτα όσο θες, δεν βιάζομαι, θα σε πάρω εγώ από την προσγείωση..."

Έκατσα στη γνωστή λιασμένη πέτρα, χαζεύοντάς τον, άλλον ένα "τρελό" που ήρθε να πετάξει σήμερα. Η τρίτη και μεγαλύτερης διάρκειας πτήση (1.30) μου για το 2008, με άφησε ανικανοποίητο και με τη σκέψη ότι θα ήταν καλύτερα να μην είχα πετάξει. Το μόνο που με ικανοποίησε ήταν τα 2 top landing και ότι θα γλιτώναμε και οι δυό μας την ταλαιπωρία...

 

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΤΗΣΗΣ

Αν έχετε το Google Earth στον υπολογιστή σας, http://earth.google.com/ μπορείτε να δείτε την απεικόνιση της πτήσης, εδώ

 

Στατιστική ανάλυση και απεικόνιση της πτήσης στο SKY.gr

Pictures