Αγ.ΝΙΚΗΤΑΣ -> ΚΑΘΙΣΜΑ 15/06/2008

Τέτοιες μέρες δεν ξαναβρίσκεις εύκολα... Και το απόγευμα στην Λευκάδα, η παραλία Πευκούλια πριν το χωριό του ¶γιου Νικήτα, έχει απόλυτη ένδειξη...

Δεν βιαζόμουν, αφού ήξερα ότι θα πετάει και με το σχεδόν γεμάτο φεγγάρι. Έτσι κατά τις 19:30 ήμουν στο πάρκινγκ της απογείωσης στο βόριο άκρο του δρόμου που περνάει στην πλαγιά. Σκοπός να "χορέψω" πάλι σήμερα με τον αέρα και να βελτιώσω wing overs και spiral με ύψος πάνω από την αγαπημένη μου θάλασσα όπως χθες.

Απογειώνομαι και πάλι "στριμμένος" και μόλις γυρίζω με μέτωπο εμπρός, δεν κάνω κίνηση να μπω καλά μέσα στο κάθισμα καθώς ανεβαίνω σαν ασανσέρ με 3-5 km/h ταχύτητα εδάφους. Δεν υπάρχει ανάγκη να πλησιάσω την πλαγιά και πηγαίνω προς τη θάλασσα ανεβαίνοντας.

Σήμερα δεν έχει σύννεφα στη θάλασσα όπως χθες το απόγευμα (που ανέβαζαν μέσα στη θάλασσα περίπου 800 μέτρα από την ακτή όταν τα πλησίαζες!!!), αλλά ανεβάζει ακόμα πιο καλά και άνετα. Καθώς ξεπέρασα το ύψος της κορυφογραμμής πλησιάζοντας στη χαράδρα και με κατακόρυφο ίχνος στην ακτογραμμή, εγκατέλειψα τη σκέψη να κάτσω για wing overs. Το Κάθισμα φαινόταν προσεγγίσιμο και θα έκανα δυναμικό εκεί αντί για την πλαγιά στα Πευκούλια...

Πλησίασα στην πλαγιά για να πάρω όσο περισσότερο ύψος μπορώ. Όταν τέλειωσε, συνέχισα στην ίδια πορεία προς αρκετά χαμηλότερες πλαγιές σε επιφυλακή για επιστροφή ή για πορεία προς Δ και την παραλία του Μύλου κόντρα στον αέρα αν έκρινα το ύψος μου επαρκές.

Πορεία για Μύλο, κάθετα προς την παραλία με χρήση 1/2 επιτάχυνσης κατά διαστήματα. Φτάνω άνετα και με ύψος πάνω από την πλαγιά της παραλίας και κάνω την "προβλεπόμενη" από αέρος φωτοαναγνώριση... Με ύψος παίρνω πορεία για την κεραία και ακουμπάω τη φωτογραφική μηχανή πάνω στην μπανάνα για να τραβάει βίντεο "μόνη" της. Αλλά έτσι χάνω το σήμα του gps και την ξαναμαζεύω.

Περνάω την κεραία και μπαίνω στο δυναμικό της πλαγιάς του Καθίσματος. Ένα διθέσιο, ετοιμάζεται στην απογείωση και τους περιμένω να απογειωθούν. Ευκαιρεία για παρέα και φωτογραφίες.

Νά'σου και η Ερμιόνη, παρκαρισμένη στη στροφή του δρόμου στον αυχένα της πλαγιάς, να με κοιτάζει χαμογελώντας. Συνεχίζω το δυναμικό για 5-6 ακόμα περάσματα στην πλαγιά μαζί με την τυχερή επιβάτιδα του διθέσιου αλεξίπτωτου. Λίγο ακόμη δυναμικό στο χείλος του πλατώ, χαμηλά πάνω από τα παραθαλάσσια clubάκια και το cafe Libre και πάω για προσγείωση στην παραλία που έχει κατέβει το ground team μου...

Ηλιοβασίλεμα και όχι άλλα λόγια...

 

 

FLIGHT TRACK

Απεικόνιση της διαδρομής της πτήσης με gps πάνω σε χάρτη της Google, με τις φωτογραφίες και βίντεο στα σημεία που ελήφθησαν :

Η απεικόνιση του gps track της πτήσης σε Google maps, είναι εφικτή μέσω του site : track-n-share.com