ΕΜΠΕΣΟΣ 26/07/2008

Έχουμε καιρό να δούμε γονείς και πεθερούς και έναν μήνα από την τελευταία πτήση. Οπότε ΣαββατοΚύριακο στον Θύαμο θα τα συνδυάσει όλα.

Σάββατο 26/07 και μετά από μια στάση στους Γιαννόπουλους για να φωτογραφίσουμε την οικογένεια των πελαργών στον τρούλο της εκκλησίας του χωριού, ανεβαίνουμε τον κακοτράχαλο από τις βροχές δρόμο για την απογείωση στην Κανάλα.

Ημέρα Μπλέ, αλλά με cumulus με χαμηλή βάση γύρω στα 1.500 μέτρα και τα οποία πάνω από την κορυφή της Καλάνας και του Μιτσελίου, κινούνται με ταχύτητα πάνω από 30 km/h προς τα Α-ΝΑ. Διαύγεια και γαλανός ουρανός χωρίς ίχνος αναστροφής από τις χαμηλές πιέσεις και το διελαύνον ψυχρό μέτωπο, αλλά χαμηλή βάση λόγω του υψηλού ποσοστού υγρασίας από τους Δ-ΒΔ ανέμους.

Μολονότι στην βάση των επίπεδων σχετικά νεφών έχει πολύ ένταση, στα 700 μέτρα υψόμετρο της απογείωσης, έχει μόνο κύκλους συχνών θερμικών με μέγιστη ένταση περί τα 15 km/h.

Ώρα απογείωσης 13:30 και η "μέρα" δείχνει κατευθείαν τα "δόντια" της. Το ήξερα ότι θα έχει "ξυλίκι" αλλά δεν ήξερα πόσο και αφού χαμηλά δεν είχε ένταση, είπα να το δοκιμάσω...

Πέρνω ύψος εύκολα χωρίς κύκλωμα, αλλά με αδιάκοπο "πάλεμα" με τις πλάγιες και κατακόρυφες ριπές του τυρβώδους αέρα. Δεν είναι για κοντά στην πλαγιά και βγαίνω έξω προς τον κάμπο μήπως ηρεμήσουν τα πράγματα.

Η απόκτηση ύψους είναι το μόνο βέβαιο σήμερα αλλά με αντίτοιμο συνεχές και αδιάκοπο έντονα ενεργητικό πιλοτάρισμα. Σε μικρό χρονικό διάστημα είμαι στα 1.100 μέτρα και πάνω από τον κάμπο τα πράγματα δεν βελτιώνονται. Συνηδειτοποιώ ότι πιθανώς να είμαι και υπήνεμος ως προς τις δυτικές πλαγιές με τέτοια ένταση ανέμου που αμέσως μετά την απογείωσή μου, αυξήθηκε και στην απογείωση.

"Εντάξει, εντάξει...φτάνει...". Δεν έχω τόση "πόρωση" για να πετάξω με τέτοιες συνθήκες ή να δοκιμάσω την τύχη μου και τα όρια του πανιού και του εαυτού μου.

Έτσι μετά από 25 λεπτά που τσακωνόμουνα με τα χερούλια των φρένων, προσγειώθηκα λίγο μετά τις 14:00.

Η γνώση που αποκόμισα από τη σημερινή πτήση, είναι πως υπάρχουν δύο είδη "ξύλου" : Ένα είδος σαν το σημερινό που χρειάζεται ασταμάτητα να χειρίζεσαι τη γωνία προσβολής με τα φρένα, ενίοτε και με έντονο τρόπο, αλλά χωρίς μεγάλες μεταβολές στο pitch και ένα άλλο είδος που το ενεργητικό πιλοτάρισμα δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό ή απαραίτητο συχνά, που όμως θα πρέπει να είσαι σε επιφυλακή για πιθανή συνάντηση θερμικών ή "φουσκών" με έντονη κίνηση στο pitch στο πανί (βούτηγμα) και μεγάλη ταλάντωση της πτέρυγας που θα πρέπει να προλάβεις ή σωστά να διορθώσεις (όπως στο Κάθισμα που stallαρα και έπεσα ή παλιότερα στο Χανόπουλο όπου θερμικά συνδυάζονται με θαλασσινή υγρή αύρα ή στη Βλαχέρνα όταν μπαίνει ΒΔ)

ΕΜΠΕΣΟΣ 27/07/2008

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αν έχετε το Google Earth στον υπολογιστή σας, http://earth.google.com/ μπορείτε να δείτε την απεικόνιση της πτήσης, εδώ

 

Στατιστική ανάλυση και απεικόνιση της πτήσης στο SKY.gr

Pictures